•  

  Udstyr / Faciliteter

  Smådyrsklinik

  Den 1. december 2014 åbnede vi op for vores nye smådyrsklinik på Storegade 26 i Broager. Klinikken råder over nyindrettet operationsstue, konsultationsrum, laboratorium og opvågningsbure.

  Røntgenapparat

  Med i bilen har vi et mobilt røntgenapparat. Det er et såkaldt direkte system, så billederne kan ses på en skærm to minutter efter de er taget. Billederne kan lægges direkte over på et USB stik, så man kan få dem med hjem, hvis man ønsker det. Når hesten skal have taget røntgenbilleder kræver det, at der er god plads omkring den og ikke for meget trafik af andre heste og ryttere og hesteejeren skal selv hjælpe til med at holde røntgenkasetten. Vi tager røntgenbilleder af ben, ryg og hoved (tænder og bihuler).

  Røntgenbilleder af smådyr foregår primært på klinikken. Her har vi blandt andet mulighed for at tage billeder til bedømmelse af AA og HD.

  Ultralydsscanner

  Vi har en scanner med, som vi bruger i forbindelse med reproduktion til scanning af follikler og drægtigheder samt til scanning af sener i forbindelse med halthed.

  Tandraspere

  Vores udstyr til tandraspning består af en el- tandrasper med tilhørende forskellige slibehoveder samt et sæt manuelle tandraspere med forskellige vinkler og længder. Som fiksering bruger vi enten en grime til ophæng eller et stativ med hovedstøtte. Vi prioriterer kvaliteten af tandraspningen meget højt og har en stor rutine indenfor tandraspning og det er herudfra, at vi har valgt vores udstyr.

  Laboratorieudstyr

  På vores klinik har vi et laboratorium, hvor vi ved hjælp af vores nye blodprøveapparat selv kan analysere blodprøver for de mest gængse sygdomme. Svaret forefindes med det samme.

  I laboratoriet kan vi undersøge hestegødning for ormeæg. Vi anbefaler, at man får hestene tjekket forår og efterår. Enhver ormebehandling bør baseres på en forudgående gødningsundersøgelse. Undtaget herfor er føl og drægtige hopper.

  I laboratoriet tjekker vi også for ringorm, øremider hos kat og hund og hårsækmider og pelsmider hos hund.

  I forbindelse med blærebetændelse eller urinsten foretages simple urinundersøgelser.

  Efter inseminering af hopper kigger vi på sædcellemotiliteten i hingstesæden.